Restauracja

Opis

Restauracja "Łazienki Chodzieskie" to miejsce gdzie można zjeść dobry posiłek, posłuchać muzyki i spokojnie porozmawiać w dobrym towarzystwie. Na wszystkich gości oczekuje niepowtarzalna karta menu pełna smakowitych dań. Wszystkie potrawy powstają w chwili złożenia zamówienia klienta, co gwarantuje wysoką jakość.
Dla naszych wykwalifikowanych kucharzy gotowanie jest pasją i powołaniem, dlatego oprócz profesjonalizmu wkładają dużo „serca” w przygotowanie potraw, spełniając oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy. W naszej ofercie króluje tradycyjna kuchnia polska i europejska. Organizujemy imprezy okolicznościowe, komunie, wesela, spotkania biznesowe.
Polecamy nowo postawiony klimatyzowany namiot na plaży łączący się z restauracją, mieszczący do 150 osób, doskonale nadający się na wesela, imprezę plenerową, festyn, zakładowe imprezy integracyjne. Ponadto restauracja wyposażona jest w dwie sale, przystosowane do konferencji. Restauracja czynna jest od godziny 12 przez cały rok.

Zarezerwuj STOLIK Zobacz PANORAME

Menu (kliknij aby zobaczyć)

Przystawki

1.      Szlachetne borowiki ze śmietaną, podawane na volavencie 

2.      Carpaccio z wędzonego łososia z kaparami, oliwą oraz sosem balsamicznym 

3.      Krewetki Black Tiger - grillowane, podawane w towarzystwie sałat 

4.      Krewetki w sosie ziołowo-czosnkowym

5.      Befsztyk tatarski z cebulką i ogórkiem kiszonym 

 

 

Zupy

1.      Rosół z makaronem

2.      Barszcz z pasztecikiem 

3.      Krem szpinakowo-czosnkowy z parmezanem 

4.      Żurek w chlebku

5.      Krem pomidorowo ziołowy ze świeżych pomidorów 

6.      Sezonowa - chłodnik Litewski 

 

Sałatki

1.      Norweska - sałata lodowa, łosoś wędzony, pomidorki koktajlowe, ogórek, 
czerwona cebula, kapary, oliwki, grzanki, sos vinegrette 

2.      Grecka - sałata lodowa, papryka, ogórek, czerwona cebula, oliwki, ser 
feta, sos vinegrette

3.      Don Pedro - mix sałat, grillowany kurczak, pomidorki koktajlowe, 
ogórek, ser pleśniowy, grzanki, cebula czerwona, sos jogurtowo- ziołowy 

4.      Sałata sezonowa - witaminowa magia - sałata, pomidorki koktajlowe 
owoce sezonowe, sos vinegrette 

 

Dania z drobiu 

1.      Roladka z kurczaka ze szpinakiem w turkusowym sosie, podana z 
rozetkami ziemniaczanymi oraz warzywami gotowanymi 

2.      Chrupiące udko z kurczaka na salsie pikantnej oraz puree ziemniaczanym 

3.      Hawajski - grillowany filet z kurczaka zapiekany z żółtym serem i 
ananasem, muśnięty żurawiną, podawany z frytkami oraz zestawem surówek 

4.      Indyk w sosie morelowym z ryżem oraz warzywami grillowanymi 

5.      Kaczka po Staropolsku podawana z pyzami i modrą kapustą

Wieprzowina 

1.      Niebiańska zapiekanka ze schabu, podawana z pieczarkami oraz serem 
pleśniowym na ziemniakach smażonych

2.      Zraz wieprzowy w sosie pieczeniowym z pyzami oraz buraczkami 

3.      Polędwica grillowana w sosie zielonego pieprzu, podawana mixem sałat 
oraz cząstkami ziemniaczanymi 

4.      Tradycyjny kotlet schabowy nacierany cebulą z ziemniakami i kapustą 
smażoną 

5.      Kotleciki Szefa Kuchni - polędwica wieprzowa soute na grillowanych 
warzywach oraz gnocchi w sosie gorgonzola 

 

Ryby

1.      Łosoś z grilla na szpinaku z sosem serowym oraz mix sałat 

2.      Halibut smażony z masłem ziołowym podawany z frytkami stekowymi i 
zestawem surówek 

3.      Pstrąg z pieca z warzywami oraz z cząstkami ziemniaczanymi 

4.      Sandacz zapiekany z żółtym serem na risotto z warzywami 

5.      Dorada pieczona z czosnkiem i mixem sałat

Potrawy wegetariańskie i mączne 

1.      Zapiekanka warzywna w sosie śmietanowo pomidorowym 

2.      Mix pierogowy z okrasą na kapuście zasmażanej 

3.      Risotto z warzywami 

4.      Warzywa grillowane z sosem balsamicznym 

5.      Naleśniki na słodko 

Potrawy z grilla 

1.      Befsztyk z polędwicy wołowej podawany na warzywach gotowanych, z 
frytkami stekowymi oraz sosem z zielonego pieprzu lub sosem gorgonzola 

2.      Filet z kurczaka z masełkiem czosnkowym, podawany z frytkami i 
zestawem surówek 

3.      Talerz grillowy dla dwóch osób, podawany z zestawem surówek, frytkami 
oraz sosem czosnkowym 

Pasty

1.      Gnocchi po Toskańsku w sosie pieczarkowo - czosnkowym 

2.      Tagiatelle ze szpinakiem, pomidorkami w sosie gorgonzola 

3.      Spaghetti Futti di Mare (owoce morza)

4.      Tagiatelle di Bosso - polędwica wieprzowa, papryka, cebula, czosnek, 
oliwa, zioła 

5.      Penne Brocoli

Dania dla dzieci 

1.      Nuggetsy z frytkami i surówką 

2.      Kotlecik panierowany z ziemniaczkami gotowanymi i surówką z marchewki 

3.      Naleśniki na słodko 

4.      Spaghetti z sosem pomidorowym 

Desery

1.      Rozkoszne owoce leśne z musem czekoladowo-malinowym oraz białą gorącą 
czekoladą

2.      Szarlotka z lodami waniliowymi 

3.      Ciepłe maliny z lodami waniliowymi 

Galeria

Przykładowe Dania

Wystrój lokalu